Johan Harlén tillträder som vd

Intervju med Johan Harlén, ny vd för RMS Lagerinredningar i Eskilstuna.

När tillträder du som vd?
– Jag tillträdde den 1 oktober. Jag och Roger Lindmark, ägare till RMS, har haft en plan sedan jag började på RMS i maj 2018. Roger har själv haft VD-rollen under de senaste åren. Han vill nu släppa det operativa ansvaret och kunna lägga sin tid på olika områden där vi kan utveckla företagets verksamhet.

Vad ser du som ditt uppdrag som vd för RMS?
– Att fortsätta att utveckla RMS. Vi är inne i en expansiv fas som kräver mycket av företaget. 

Vilken är målsättningen för företaget?
– Vi ska expandera både geografiskt och när det gäller produktsortiment. Det gäller i fösta hand inom Sverige och i nästa steg övriga Norden. Närmast planerar vi att etablera ett försäljningskontor i södra Sverige.  

Vad kan du tillföra RMS som vd?
– Jag hoppas kunna tillföra kunskap och struktur i det förändringsarbete som pågår. Jag har en stark drivkraft och förmåga att hitta sätt att utveckla verksamheten. Fokus ska alltid ligga på medarbetare och kunder. Tillsammans inom företaget ska vi bygga en stark organisation, med tydliga processer som skapar de bästa upplevelserna för våra kunder.

Hur ser du på branschens utveckling och utvecklingen inom lagermiljö?
–Det är en bransch i snabb förändring, vilket är väldigt spännande. Den ökade e-handeln påverkar mycket var lagren ska placeras och hur de ska planeras. Konsumenterna har höga förväntningar på leveranstider vilket kräver mycket av företagen.

Hur ser du på RMS utveckling?
– Jag har bara varit en del av företaget de senaste 17 månaderna. Men det är en häftig resa som ägarna Roger och Marie har gjort. De startade en enskild firma för 29 år sedan, som sen har utvecklats till det RMS är i dag. Deras genuina kunskap och erfarenhet ger RMS en unik position i branschen. 

 Vilka är dina prioriterade frågor framåt?
–Mycket kraft kommer att läggas på att utveckla och stärka organisationen. Inom den närmaste tiden kommer vi att behöva rekrytera flera medarbetare bland annat vår försäljningsorganisation behöver förstärkas. Vi ska också vidareutveckla våra montagetjänster och servicearbeten.

Vilka är RMS styrkor?
– Vår största styrka är våra medarbetare och underleverantörer och det faktum att vi kan erbjuda våra kunder en helhetslösningen som få av våra konkurrenter kan. Vi kan hjälpa till med allt från planering av en lagermiljö och alla delar fram till en slutbesiktigad installation. Dessutom har vi produktion av egna produkter i vår verkstad, vilket skapar effektivitet och flexibilitet.

Vad är RMS idag och var ser du att företaget är om 5 år?
– Vi levererar i dag produkter och tjänster inom 6 affärsområden: lagerinredning, säkerhetsprodukter, entresol, montage, besiktning och utbildning. Vår huvudsakliga marknad är Mellansverige. Målsättningen är att vi om 5 år fullt ut täcker hela Sverige. Vi har etablering i minst ett av våra nordiska grannländer och har utvecklat verksamhetsområden och koncept. Vi ska också ha skapat en webbshop med brett innehåll.

Vad kommer du närmast ifrån (arbete)?
– Jag arbetade nästan 20 år på Nordea innan jag började på RMS. Jag är tacksam för en mängd olika uppdrag, främst ledarskap. Det har gett mig otroligt värdefulla kunskaper och erfarenheter.

 

PERSONPORTRÄTT JOHAN HARLÉN

Familj: Min fru Gabriella och mina barn Ellen, Karl, Julia samt Ingrid.

Bor: På söder i Eskilstuna.

Fritidsintressen: Familj och idrott (främst badminton några timmar per vecka).

Min favoritplats: Mina föräldrars hus vid Borsöknasjön.

Det roligaste med mitt jobb: Kontakterna och relationerna med alla människor.

Min viktigaste uppgift som vd: Skapa ett stabilt och framgångsrikt företag.

Min yrkeserfarenhet: Främst olika ledarroller på Nordea.

Min utbildning: Civilekonom.

Våra Partners