CE märkta pall –och hyllställ?

RMS har sedan länge vid nyinstallationer levererat CE-märkta pallställ. Nu kan vi stolt erbjuda våra kunder marknadens första CE märkta hyllställ.

Detta innebär att alla nya Superbo pallställ och Unirack hyllställ nu är CE godkända som strukturella komponenter i ex. byggnadskonstruktioner.

För RMS är det viktigt att kunna erbjuda CE-märkta pallställ och hyllställ då allt fler framförallt internationella kunder efterfrågar detta som ett led i deras eget miljö och säkerhetsarbete.

Vi ser en stark efterfrågan från våra kunder på dokumentation som bevisar att pallställ och hyllställ är konstruerade och tillverkade med stor miljöhänsyn men också i enlighet med gällande standards och lagkrav

Att RMS kan överlämna fullt spårbara anläggningar från råvara till färdig installation i enlighet med samtliga gällande lagkrav samt standards som finns inom EU är något som vi är i princip ensamma om och ger förstås en stor trygghet för kunden. 

DoP dokument finns för varje i konstruktionen ingående bärande komponent. 

Fakta

CE-märkning är en produktmärkning inom EES Europeiska ekonomiska samarbetsrådet. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (’i överensstämmelse med EG-direktiven’). En produkt med CE-märkning får säljas i EES-området utan ytterligare krav.

Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att:

  • Produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion och miljö
  • Föreskriven kontrollprocedur har följts

Klicka här för CE-godkända pallställ

Klicka här för CE-godkända hyllställ

Jag är intresserad av både och eftersom säkerheten på lagret och för mina medarbetare är viktig för mig, vem kan berätta mer?

Våra Partners