Örebro Bildemontering blir ledande aktör med effektiv logistik

Örebro Bildemontering köper krockskadade bilar från försäkringsbolag och demonterar ner dem i lösa delar som de sedan lagerhåller och säljer till bilverkstäder, privata fordonsägare och försäkringsbolag.

Kund: Örebro Bildemontering.

Utmaning: Företaget har slagit ihop tre anläggningar till en och utökat lagersystemet med 8.000 pallplatser. Den största utmaningen har varit att få alla pusselbitar att hamna på rätt plats i rätt ordning och samtidigt få logistiken att fungera.

RMS lagerlösning/leverans: Montage och leverans av ett omfattande komplett lagersystem.

Vi har träffat Johan Himberg, VD för Örebro Bildemontering som berättar om företagets utmaningar på lagret och varför de valde RMS som leverantör för lagerinredningen.

Vad hade ni för utmaningar på lagret som gjorde att ni valde att bygga om?
– 2016 blev vi uppköpta av företaget Atracco som är en stor aktör inom bildemontering. Där fick vi andra infallsvinklar för vad vi skulle göra i framtiden för att vara ett ledande företag inom branschen. Mycket handlade om lageruppbyggnad och omstruktureringar vilket blev en stor utmaning, men som har visat sig var helt rätt att satsa på.

Varför valde ni RMS som leverantör?
– Det är ett omfattande lagersystem som vi skulle montera och därför gick vi ut med offertförfrågningar till flera aktörer. RMS låg bra till prismässigt och hade korta ledtider. Framförallt visade de på väldigt bra service redan från början. Det var helt rätt att välja RMS och de har varit otroligt enkla och professionella att göra affärer med.

Hur blev resultatet av satsningen?
– Vi är mycket nöjda med resultatet och det blev som vi hade förväntat oss.

Vilka utmaningar stötte ni på under ombyggnationen?
- Vi har slagit ihop tre anläggningar till en och utökat lagersystemet med 8.000 pallplatser. Den största utmaningen har varit att få alla pusselbitar att hamna på rätt plats i rätt ordning och samtidigt få logistiken att fungera.

Vad är nästa steg i projektet?
– Nästa steg är att slutföra de omflyttningar som vi gör och landa i det här. Sedan kommer vi att gå vidare med den utvecklingsplan vi har där RMS fortsatt kommer att vara vår leverantör inom logistiklösningar.

Intresserad av mer info eller rådgivning, kontakta oss på:
sales@rmslager.se eller 016-12 10 33.

 

Våra Partners