Vanliga frågor om entresol och entresolplan

Här kommer några exempel på frågor, som det är vanligt att man vill ha svar på om entresol.

1. Vilken belastning klarar ett entresolgolv?

– Belastningskapaciteten anpassas efter kundens önskemål. Har man något som väger tyngre på en viss plats på entresolen anpassas just den ytan efter den specificerade belastningen. Hållbarheten på ett entresolplan är mellan 250 kg/m2 och 1.000 kg/m2. Standard för kontorsgolv är 250 kg/m2.

 

2. Behöver man bygglov för en entresol?

– Entresol klassas som fribärande lagerinredning genom att den inte påverkar befintlig byggnad eller konstruktion och kräver därför inget bygglov. Ur brandskyddssynpunkt kan det dock behöva göras en bygganmälan. Kontakta ert försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller i just er lokal när det gäller brandskyddsregler. 

 

3. Hur påverkas verksamheten under installation?

– I de flesta fall är påverkan på kundens verksamhet minimal vid installation av entresol. Vi frågar alltid när det passar bäst att vi installerar. Vid behov kan montaget utföras under helg, kvälls- eller nattetid. Vi monterar dygnet runt. Vi följer alltid de lagar och föreskrifter som gäller i samband med montage. Kunden får alltid en uppskattad montagetid av oss. 

 

4. Hur lång är leverenstiden på entresol?

– Efter godkänt ordererkännande är leveranstiden 6-7 veckor. Leveranstiden kan bli något längre vid speciallösningar. 

 

5. Kan jag få entresolen i färg enligt önskemål?

– Vi anpassar färgen enligt kundens önskemål. Vi har några standardfärger att välja på. Utöver det kan man specialbeställa färger helt enligt önskemål. Vi använder kulörer ur RAL-skalan. 

 

6. Är RMS entresoler certifierade?

– För oss är säkerhet och hållbara lagermiljöer viktigt i vår kundleverans. Vi levererar därför, som en av få leverantörer i branschen, entresoler som är CE-certiferade enligt EU-standard. EU no. 305/2011, teknisk standard harmoniserad med europastandard: EN1090-1 och 1090-2. 

 

7. Hur mycket kostar en entresol?

– Det är svårt att sätta ett generellt pris då våra entresoler är specialanpassade efter just din lokal och dess förutsättningar. Fråga oss därför alltid efter en offert. 

 

Intresserad av entresol och entresolplan?
Entresol är ett av våra sex affärsområden: Lagerinredning, Montage, Entresol, Säkerhet, Besiktning, Utbildning.

Tillsammans med dig skapar vi en effektiv, säker och hållbar entresol.

Kontakta oss för rådgivning och offert.
Mejla: sales@rmslager.se, tel: 016-12 10 33.

 

 

Våra Partners