/entresol/faq-om-entresol/?mode=pad&rnd=132484440470000000

FAQ om entresol

Läs här om vanliga frågor som uppstår när man står i funderingar på en investering i entresol.

Vanliga frågor – FAQ 

1. Vilken belastning klarar ett entresolgolv?
– Belastningskapaciteten anpassas efter kundens önskemål. Har man något som väger tyngre på en viss plats på entresolen anpassas just den ytan efter den specificerade belastningen. Hållbarheten på ett entresolplan är mellan 250 kg/m2 och 1.000 kg/m2. Standard för kontorsgolv är 250 kg/m2.

 2. Behöver man bygglov?
– Entresol klassas som fribärande lagerinredning genom att den inte påverkar befintlig byggnad eller konstruktion och kräver därför inget bygglov. Ur brandskyddssynpunkt kan det dock behöva göras en bygganmälan. Kontakta ert försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller i just er lokal när det gäller brandskyddsregler. 

3. Hur påverkas verksamheten under installation?
– I de flesta fall är påverkan på kundens verksamhet minimal vid installation. Vi frågar alltid när det passar bäst att vi installerar. Vid behov kan montaget utföras under helg, kvälls- eller nattetid. Vi monterar dygnet runt. Vi följer alltid de lagar och föreskrifter som gäller i samband med montage. Kunden får alltid en uppskattad montagetid av oss.  

4. Hur lång är leverenstiden?
– Efter godkänt ordererkännande är leveranstiden 6-7 veckor. Leveranstiden kan bli något längre vid speciallösningar.

5. Kan jag få den i färg enligt önskemål?
– Vi anpassar färgen enligt kundens önskemål. Vi har några standardfärger att välja på. Utöver det kan man specialbeställa färger helt enligt önskemål. Vi använder kulörer ur RAL-skalan. 

 6. Är RMS entresoler certifierade?
– För oss är säkerhet och hållbara lagermiljöer viktigt i vår kundleverans. Vi levererar därför, som en av få leverantörer i branschen, entresoler som är CE-certiferade enligt EU-standard. EU no. 305/2011, teknisk standard harmoniserad med europastandard: EN1090-1 och 1090-2. 

 7. Vad är kostnaden?
– Det är svårt att sätta ett generellt pris då våra entresoler är specialanpassade efter just din lokal och dess förutsättningar. Fråga oss därför alltid efter en offert.

Våra Partners