Entresol och entresolplan

Utnyttja höjden i din lokal och optimera era ytor. Vi konstruerar, levererar och monterar CE-godkända entresollösningar som anpassas efter önskemål som storlek, höjd och lastförmåga.

Se fler bilder av entresollösningar under tillval. 

Passar olika typer av verksamheter
Entresol passar inte enbart till lagermiljöer, utan även till flera olika typer av verksamheter och platser som fabriker, verkstäder, kontor, offentliga miljöer, gym, mässor, events med mera. Det är bara fantasin som sätter begränsningar. RMS kundanpassar entresollösningar efter önskemål.

Skapa nya ytor med entresolvåning
Med ett mellangolv (entresolvåning) fördubblas golvytan och skapar nya ytor. Vi anpassar den utifrån dina behov med flera olika typer av räcken, trappor och grindar. Vi bygger från en till tre våningar, med eller utan integrerade hyllor (hyllställsburen entresol). Entresolbjälklaget dimensioneras enligt gällande EU-standard för laster från 350 kg/kvm och uppåt.

Godshantering
Entresol och entresolplan kan användas för nästan all typ av godshantering som förekommer inom lagerverksamhet. Inte enbart för extra lagringsutrymme, utan också för hyllplock, kontor, GOH (kläder på hängare) med mera.

Hur får ni ut mest av investeringen?
Användningen påverkar många gånger slutkostnaden. Exempelvis skiljer det sig en hel del i pris mellan en för kontor och en med integrerade flow-racks och transportband.

Kostnaden är inte det enda du bör tänka över när du funderar på hur du skall använda din entresol. Se över hur lagrets processer förändras och hur du kan få bäst ROI på investeringen. 

Avbrottsfritt
I vanliga fall installerar vi den utan att påverka/avbryta det dagliga arbetet på lagret eller i dina lokaler. Det betyder att du inte behöver förlora effektivitet när du adderar yta genom en entresolvåning, jämfört med att flytta din verksamhet för att få större yta.

Projektprocess
I vår projektprocess ingår det att vi kommer ut och tittar på er lokal och utifrån dess förutsättningar och era behov (anslutning mot vägg, trappa, kapacitet på golvet, hiss, installation av undertak, brandskydd, belysning med mera) ger dig en ritning och offertförslag.

Tillbehör och tillval för entresol
Vi har ett stort sortiment av tillbehör och tillval för att passa era behov och säkerhetskrav. Du kan även få den i vilken färg du önskar. 

Vanliga frågor – FAQ 

1. Vilken belastning klarar ett entresolgolv?
– Belastningskapaciteten anpassas efter kundens önskemål. Har man något som väger tyngre på en viss plats på entresolen anpassas just den ytan efter den specificerade belastningen. Hållbarheten på ett entresolplan är mellan 250 kg/m2 och 1.000 kg/m2. Standard för kontorsgolv är 250 kg/m2.

 2. Behöver man bygglov?
– Entresol klassas som fribärande lagerinredning genom att den inte påverkar befintlig byggnad eller konstruktion och kräver därför inget bygglov. Ur brandskyddssynpunkt kan det dock behöva göras en bygganmälan. Kontakta ert försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller i just er lokal när det gäller brandskyddsregler. 

3. Hur påverkas verksamheten under installation?
– I de flesta fall är påverkan på kundens verksamhet minimal vid installation. Vi frågar alltid när det passar bäst att vi installerar. Vid behov kan montaget utföras under helg, kvälls- eller nattetid. Vi monterar dygnet runt. Vi följer alltid de lagar och föreskrifter som gäller i samband med montage. Kunden får alltid en uppskattad montagetid av oss.  

4. Hur lång är leverenstiden?
– Efter godkänt ordererkännande är leveranstiden 6-7 veckor. Leveranstiden kan bli något längre vid speciallösningar.

5. Kan jag få den i färg enligt önskemål?
– Vi anpassar färgen enligt kundens önskemål. Vi har några standardfärger att välja på. Utöver det kan man specialbeställa färger helt enligt önskemål. Vi använder kulörer ur RAL-skalan. 

 6. Är RMS entresoler certifierade?
– För oss är säkerhet och hållbara lagermiljöer viktigt i vår kundleverans. Vi levererar därför, som en av få leverantörer i branschen, entresoler som är CE-certiferade enligt EU-standard. EU no. 305/2011, teknisk standard harmoniserad med europastandard: EN1090-1 och 1090-2. 

 7. Vad är kostnaden?
– Det är svårt att sätta ett generellt pris då våra entresoler är specialanpassade efter just din lokal och dess förutsättningar. Fråga oss därför alltid efter en offert.

 

Kontakta oss för rådgivning och offert.

Mejla: sales@rmslager.se, tel: 016-12 10 33.

Läs om vårt kundcase med entresol från Sealed Air Svenska AB.

Läs mer och få inspiration och se våra tillval till entresol här.

Se fim här hur man bygger en entresol. 

Våra Partners